Mister Aqua watercoolers

MVO

MVO & Mister Aqua

Mister Aqua en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Mister Aqua hoog in het vaandel. Daarom zijn wij partner van MVO Nederland. Naast het streven naar winst houden wij ook rekening met het effect van onze activiteiten op het milieu en hebben wij oog voor de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Wij streven naar een goede balans tussen People, Planet en Profit. Steeds vaker blijkt dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving.

Wat is MVO

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. earth_waterMVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan, en houdt hierbij rekening met stakeholderbelangen. Elke bedrijfsbeslissing heeft immers invloed op de stakeholders (belanghebbenden) van een bedrijf. Dat kunnen medewerkers of klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden, leveranciers, investeerders en ook ‘de maatschappij’ in algemene zin. Het is voor bedrijven belangrijk om het gesprek aan te gaan met hun stakeholders. Zo krijgt een bedrijf inzicht in de gevolgen van een beslissing voor anderen. Ook is het belangrijk dat het bedrijf transparant is over zijn activiteiten en de maatschappelijke effecten hiervan. MVO gaat niet alleen over het verduurzamen van de bestaande bedrijfsactiviteiten. Veel bedrijven gaan een stap verder en richten zich op nieuwe markten en businessmodellen gericht op winst voor mens, maatschappij en milieu.

Mister Aqua

Energiebesparing

We maken gebruik van groene stroom, waardoor we het milieu zo min mogelijk belasten. Op alle elektrische apparaten hebben we tijdschakelaars geplaatst.

Goede doelen

Mister Aqua doneert jaarlijks een bedrag aan diverse goede doelen.

Producten

Fles Nadat een fles ± 100x hervult is, wordt de fles voor recycling aangeboden. Van het afval van deze flessen, evenals de doppen worden o.a. fleecetruien van gemaakt. Ook verpakkingsmateriaal, zoals stretchfolie, papier en karton, wordt verzameld en gerecycled. Ook de schoonmaakmiddelen die bij de schoonmaak worden gebruikt zijn biologisch afbreekbaar. Etiket De kunststof etiketten op de waterflessen zijn gemaakt van het milieuvriendelijke Eco-vinyl, niet van (standaard) P.V.C. Schoonmaak flessen Voor het schoonmaken van de traditionele 18,9 liter flessen, wordt bij elke schoonmaak slechts 1,5 liter water gebruikt. Ook de schoonmaakmiddelen die ze bij de schoonmaak gebruiken zijn biologisch afbreekbaar. Watercoolers Mister Aqua adviseert ook haar klanten om gebruik te maken van een tijdschakelaar op de watercooler, zodat de watercooler zo min mogelijk stroom verbruikt.

Transport

Al onze voertuigen zijn niet ouder dan 4 jaar en voldoen aan de hoogste wettelijke- milieueisen. Ons bronwater komt uit Nederland en bevat dus een korte transportweg vanuit de bron naar de klant. We plannen onze routes zo efficiënt mogelijk in zodat we zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden, wat ten goede komt van het milieu. Wanneer mogelijk maken onze vertegenwoordigers gebruik van het openbaar vervoer i.p.v. auto

Personeel

Om verzuim van de medewerkers tegen te gaan, hebben we een sportplan voor ze opgezet. Dit leidt tot beter functioneren van onze medewerkers.