Installatie waterleidingcooler

Het installeren van een waterleidingcooler

Om uw waterleidingcooler op de juiste manier aan te sluiten geven we u op deze pagina graag wat meer informatie.
Mochten er na lezing nog onduidelijkheden zijn, vragen wij u contact met ons op te nemen op het nummer 0475-336644. Wij informeren u graag.

Kraan

U dient zelf te zorgen voor een KIWA beluchtte wasmachinekraan (3/4 wateraansluiting), in de directe nabijheid van de waterleidingcooler. Hierbij vragen wij u rekening te houden met een afstand van tenminste 25 cm vanaf de onderkant van de kraan tot het vloeroppervlak. Dit in verband met het aanbrengen van een waterstop en een controleerbare keerklep (EA). Ook is het noodzakelijk dat er een geaard stopcontact (230 Volt) aanwezig is op de plaats waar de waterleidingcooler komt te staan. Als deze voorzieningen niet aanwezig zijn, adviseert Mister Aqua u graag bij het zoeken van een erkende installateur.

Splitten van de kraan

Vaak is er al een koffiemachine in gebruik die is aangesloten op de waterleiding. In dit geval zit er al een kraan in de directe nabijheid van de koffiemachine. Deze kraan kunnen wij splitsen met een y-stuk. Dit y-stuk wordt op de kraan geplaatst waardoor er een aanvoer gecreëerd wordt naar de koffiemachine én de waterleidingcooler. Er hoeft dus geen loodgieter aan te pas te komen. Om de splitter en het waterslot te bevestigen dient er minimaal 25 cm werkruimte aan de onderzijde te zijn.

installatie

Waterstop/controleerbare keerklep

Elke waterleidingcooler wordt standaard geïnstalleerd met een waterstop. Deze wordt op de kraan bevestigd.

Comments (0)

Laat een reactie achter